بسم الله الرحمن الرحیم
در مورد چند همسری همانطور که قبلا گفتیم نباید در موردش احساسی برخورد کرد. گاهی اوغات قضاوت عده ای از ما از روی احساسه و نه منطق . و این باعث شده خیلی جاها ضربه بخوریم و یا در قضاوتهامون اشتباه کنیم .
برخورد با قضیه چند همسری هم در بعضی اینگونه شده. به این صورت که دلیل عقلی و منطقی رو نمی پذیرند و معیار قضاوتشون احساسشونه!
آیا خداوند در قرآن گفته که مردان نسبت به زنان برتر هستند؟ آیا آیه الرجال قوامون علی النساء برتری مردها رو می رسونه؟
خداوند متعال بارها در قرآن گفته که معیار برتری نزد من فقط تقوا ست و نه چیز دیگه ای. اما یک نکته اینجا مسلم و غیر قابل انکاره.
مردها در بعضی چیزها برتر از زنان هستند و زنان در بعضی چیزها برتر از مردان هستند برای مثال در قدرت بدنی و صبر در مقابل مشکلات بیرون از خانه مردها وضعیت بهتری نسبت به زنها دارند یا برای مثال در سلیقه و نظافت و نظم زنان برتر از مردان هستند آیا به خاطر این خواص که در زن و مرد ذاتیه میشه گفت که مرد به زن یا زن به مرد برتری داره! مسلما نه هیچ آدم منطقی برتری نسبی رو تبدیل به برتری مطلق نمی کنه. و خداوند در آیه ?? سوره نساء توضیح داده که طبق شرایط فیزیکی و احساسی که مرد داره بهتره مرد مدیریت خانواده رو به عهده بگیره و عین آیه گفته که طبق شرایطی که مرد داراست در به عهده گرفت مدیریت خانواده از زن افضله.
منظور از به عهده گرفت مدیریت خانواده چیه؟
هر جامعه ای چه کوچیک و چه بزرگ احتیاج به مدیر داره که اداره اون اجتماع رو بدست بگیره خانواده هم از این قضیه جدا نیست. البته معنی قرآن این نیست که در خانواده مرد حرف اول و آخر رو بزنه و حکومت دیکتاتوری تشکیل بده! بلکه منظور خداوند اینه که در مواردی مثل مدیریت که مخصوص به بیرون از خانه می شه مرد صاحب نظر باشه بهتره البته بازهم این به معنی منزوی کردن زن نیست چون در آیه فوق اداه حصر نیومده.
آیا مردها اجازه دارند زنها رو کتک بزنند؟
خداوند در موردی تنبیه رو جایز دونسته که زن به هیچ عنوان وظایف همسری رو انجام نداده باشه و در کتب فقهی هم اشاره شده که تنبیه باید ملایم و خفیف باشه یعنی حتی جای ضرب و شتم و قرمزی هم وجود نداشته باشه. مساءله تنبیه بدنى را در مورد افراد وظیفه نشناسى مجاز شمرده که هیچ وسیله دیـگـرى دربـاره اونها مفید واقع نشه، و اتفاقا این موضوع تازه اى نیست که منحصر به اسلام باشه، در تمام قوانین دنیا هنگامى که طرق مسالمت آمیز براى وادار کردن افراد به انـجـام وظـیـفـه ، مؤ ثر واقع نشه، متوسل به خشونت مى شوند
آیا در اسلام زنها نسبت به مردها برتری دارند؟ چرا در اسلام به زن اجازه داده شده که به خاطر کارهای خانه از مرد پول بگیره رای مثال چرا زن باید برای شیر دادن به بچه پول بگیره یا چرا باید مهریه بگیره ؟
قبلا اشاره کردیم در اسلام معیار برتری فقط تقواست. زن موظف نیست کارهای خونه رو انجام بده در اسلام کارهای خونه رو از وظایف زن نمی دونه اسلام مهمترین وظیفه زن رو تربیت فرزند صالح می دونه نه کلفتی برای مرد! ((البته شاید مردها به این موضوع اعتراض کنند!)) اگر زن بگه من کارهای خونه رو انجام نمی دهم و باید خدمتکار بگیری از نظر شرع و قانون مرد موظفه خدمتکار بگیره اگر زن بگه من برای شیر دادن به بچه پول می گیرم مرد موظفه پرداخت کنه. به قول آقای مجتهدی تهرانی بعضی ها خیال می کنند زن کلفت خونه ست ولی این قضیه در اسلام رد شده.
خداوند در در ارث و دیه حقوق زنها رو نصف قرار داده به خاطر همین برای اونها مهریه و نفقه و... قرار داده تا ظلمی در حق زن نشه. همونطور که اطلاع دارید مهریه و نفقه حق زنه
آیا چند شوهری در اقوام قبلی موجود بوده؟
امکان داره که چند شوهری قبلا موجود بوده باشه اما در ادیان و اقوام الهی از زمان حضرت آدم که به عبارتی ???? سال است این مساله نامشروع است. اقوام مختلفی در زمین حضور داشته اند که خیلی کارها هم می کردند و خونریزی و جنایت هم مرتکب می شدند. منظور ما از اینکه چند شوهری قبلا نبوده این بوده که در ادیان و اقوام الهی و دین های توحیدی این مساله وجود نداشته. و ملاک برای ما اقوام و ادیان توحیدی ست نه هر قومی
چرا امام علی (ع) گفته در بعضی موارد مخصوا جنگ با زنها مشورت نکنید؟
این مساله خیلی واضحه ، چون زن دارای احساسات و عواطف لطیفیه و جنگ چیزیه که احساسات و عواطف لطیف باهاش تضاد داره مشورت با زن در مورد جنگ و بعضی چیزها مثل مشورت با مرد در مورد خونه داری می مونه! یا برای مثال فکر کنید یک مرد آشپزی بلد نیست آیا مشورت با او منطقیه؟ یا برای مثال یک مساله ا روحیه زن در تضاده آیا مشورت با او منطقیه؟