سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در گفت و گو با روزنامه مالزیایی تاکید کرد که دوستی و مودت دو ملت، عمیق و ریشه در تاریخ دارد.
به گزارش ایرنا از جاکارتا، "بهروز کمالوندی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار روزنامه "سپوتار اندونزیا"بااشاره به همراهی جاکارتا با واشنگتن در تصویب قطعنامه ضد ایرانی گفت: طی دو روز گذشته با حمایتهای زیادی از سوی سازمانهای اسلامی بویژه سازمانهای اسلامی محمدیه و نهضت العلما روبرو بودیم.
وی افزود: پیام ها، تلفن ها، پیامهای کوتاه تلفنی و نامههای مودت آمیز بسیاری دریافت کردیم که مایه دلگرمی ما است.
کمالوندی خاطر نشان کرد: یکی از نعمات این اتفاق، روشن شدن عمق دوستی مردم اندونزی با مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا در گفتوگوی دیگری با خبرنگار روزنامه " میدیا اندونزیا" به سوولات وی در خصوص چشمانداز روابط اقتصادی تهران و جاکارتا پس از تصویب قطعنامه ضد ایرانی پاسخ داد.
کمالوندی در پاسخ به سووال خبرنگار این روزنامه مبنی بر تاثیر رای اندونزی بر روابط دوجانبه و بویژه روابط اقتصادی گفت: من کارهای اقتصادی را در دراز مدت به نفع دو ملت میدانم و معتقد هستم کارهای قبلی را باید به همان قدرت ادامه دهیم چرا که دو کشور زمینههای اقتصادی مکمل فراوانی را برای کار دارند که به نفع دو ملت و دو دولت است.
در همین پیوند، نمایندگان پارلمان اندونزی در واکنش به اقدام جاکارتا در همراهی با واشنگتن در تصویب قطعنامه ضد ایرانی ، دولتمردان کشورشان را به خیانت متهم کردند.
به گزارش ایرنا از جاکارتا، "یودی کریسناندی" یکی از اعضای کمیسیون سوم مجلس اندونزی گفت: دولت با رای مثبت خود به قطعنامه ضد ایرانی ، به سیاست خارجی آزاد و فعال کشور خیانت کرده است.
وی افزود: دولت با این اقدام خود نشان داد که زیر فشار آمریکا است.
"اگر دولت شجاعت مخالفت با این قطعنامه را نداشت، حداقل میتوانست به آن رای ممتنع دهد."
"افندی چویره" یکی از اعضای کمیسیون یک مجلس اندونزی نیز اظهار داشت: این اقدام دولت (رای مثبت به قطعنامه ضد ایرانی) میتواند باعث برکناری رییس جمهوری و معاون اول او شود.
وی افزود: اما پیش از آن ما باید از حق استیضاح خود استفاده کنیم.
"آگونگ لاکسونو" رییس مجلس اندونزی نیز که شخصا از مراکز هستهای ایران دیدن کرده بود، از همراهی جاکارتا با واشنگتن ابراز تاسف کرد.
"یودی کریسناندی" رییس کمیسیون یک مجلس و عضو فراکسیون گلکار گفت:
اندونزی به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت و بزرگترین کشور مسلمان، باید از ایران و فعالیتهای هستهای صلحآمیز این کشور حمایت میکرد.
وی ادامه داد: بیطرفی دولت اندونزی نزد کشورهای مسلمان خدشهدار شد و دولت نتوانست بیانگر اعتقادات مردم اندونزی که با اتهامات آمریکا علیه ایران مقابله میکردند، باشد.
"عبدالله طوها" عضو کمیسیون خارجی مجلس اندوزنی نیز در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: اندونزی قدرت مقابله با آمریکا را نداشت و با این رویکرد حضور ما در شورای امنیت هیچ سودی را به همراه نخواهد داشت.
"افندی چویره" یکی از اعضای کمیسیون نیز با بیان اینکه دولت در داخل و خارج از کشور شکست خورده است گفت: این اقدام دولت مغایر قانون اساسی اندونزی است و ما اجازه نخواهیم داد دولت این روند را ادامه دهد.
رییس جمهوری اسبق اندونزی نیز از تصمیم ۱۲۰عضو مجلس نمایندگان اندونزی مبنی بر استفاده از حق استیضاح خود علیه تصمیم دولت این کشور در دادن رای مثبت به قطعنامه ضد ایرانی حمایت کرد.
به گزارش ایرنا از جاکارتا، "عبدالرحمان وحید الیاس گوسدور" گفت: من از تصمیم قانونگذاران اندونزی برای استیضاح موضع رییس جمهوری در خصوص قطعنامه سازمان ملل علیه ایران حمایت میکنم چرا که ما تا این زمان همواره از برنامه صلحآمیز هستهای ایران حمایت کرده بودیم.
وی افزود: قبل از این رییس جمهوری و نیز شورای مشورتی مردم، شورای نمایندگان منطقهای، مجلس نمایندگان و بطور کلی مردم اندونزی از برنامه صلح آمیز هستهای ایران حمایت کرده بودند.
"بنابر این نمایندگان محق خواهند بود که از حق خود برای استیضاح رییس جمهوری به دلیل تغییر موضع دولت علیه ایران استفاده کنند."
به گفته گوسدور در صورتی که تخطی رییس جمهوری از قانون اثبات شود، استیضاح ممکن است با عزل و پیگیری قضایی وی همراه شود.
پیش از این، قائم مقام پارلمان اندونزی در اعتراض به همراهی جاکارتا با واشنگتن در تصویب قطعنامه ضد ایرانی ، خواستار خروج کشورش از سازمان کنفرانس اسلامی شد.
"زینال معارف" گفت: دولت اندونزی به نوکر آمریکا تبدیل شده است و باید به یکباره از سازمان کنفرانس اسلامی نیز خارج شود.
همراهی جاکارتا با واشنگتن در تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد "حسن ویرایودا" وزیر خارجه اندونزی را در آستانه استیضاح قرار داد.
خانم تونتی ( (Tontiیکی از اعضای کمیسیون اول مجلس نمایندگان اندونزی (کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی) و عضو حزب PANاز جمعآوری ۱۰۱امضا برای استیضاح وزیر امور خارجه کشورش در مجلس خبر داد.
وی با ابراز تعجب از حمایت دولت اندونزی از قطعنامه ۱۷۴۷و عدم پابندی به مواضع قبلی خود، اعلام کرد مجلس اندونزی در صدد احضار وزیر امور خارجه است.
برای احضار وزیر امور خارجه به مجلس نیاز به امضای ۱۱۴نماینده مجلس اندونزی است.
رای مثبت اندونزی به قطعنامه ضد ایرانی خشم مردم مسلمان، احزاب سیاسی و تشکلهای دینی این کشور را نیز برانگیخته است.
مردم مسلمان اندونزی نیز در اعتراض به رای مثبت نماینده دولت این کشور در سازمان ملل متحد به قطعنامه ضد ایرانی، دست به تظاهرات زدند.
تظاهرکنندگان با تجمع در مقابل کنسولگری آمریکا در سورابایا، بر علیه سیاستهای ضد اسلامی کاخ سفید شعار دادند.
آنان همچنین با سر دادن شعارهایی اقدام دولتمردان این کشور در پشت کردن به ایران و همراهی با واشنگتن در تصویب قطعنامه ضد ایرانی را محکوم کردند.