به گزارش خبرنگار شانا، مهندس سیدکاظم وزیری هامانه صبح امروز در دیدار با عبدالله احمد بداوی نخست وزیر مالزی ضمن پیگیری تفاهمنامههای همکاری امضا شده بین دو کشور بر لزوم همکاری بیشتر ایران و مالزی در زمینههای مختلف انرژی تاکید کرد.
بر اساس این گزارش وزیر نفت همچنین با مدیر عامل شرکت ملی نفت مالزی، نیز دیدار و گفتوگو کرد.
مهندس وزیری هامانه شب گذشته نیز با سید حامد البار، وزیر امور خارجه مالزی، نیز دیدار و گفتوگو کرده بود.
وزیر امور خارجه مالزی در این دیدار با توجه به همراهی و همکاریهای دو کشور در عرصههای بینالمللی، زمینههای توسعه رابط دو جانبه در همه زمینهها را مساعد ارزیابی کرد. به گزارش خبرنگار شانا، وزیر نفت، همچنین در کنفرانس بینالمللی نفت و گاز آسیا که امروز در مالزی برگزار شد گفت: ایران مطالعات امکانسنجی پنج پروژه احداث پالایشگاه را در پنج کشور آسیایی با ظرفیت مجموع یک میلیون و یکصد هزار بشکه در روز به پایان رسانده است.
وزیر نفت نیز با اشاره به علاقمندی تهران به توسعه روابط همه جانبه با کوالالامپور، دعوت رییس جمهوری کشورمان از " عبدالله احمد بداوی " نخست وزیر مالزی برای سفر به ایران را ابلاغ کرد.
به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری رویترز از کولالامپور، مهندس وزیری وزیری هامانه در گفتوگو با شبکه خبری «سی.ان.بی.سی» نیز گفت: مذاکرات مربوط به اجرای پروژه خط لوله گاز ایران – پاکستان – هند (خط لوله صلح) به زودی به نتیجه میرسد.فکر میکنم که مذاکرات مربوط به مرحله نهایی در حال انجام است و امیدواریم که به زودی به نتیجه برسیم.
وزیری هامانه تاکید کرد: تا جایی که به این پروژه مربوط میشود، برای بخش ایرانی پروژه، کار آغاز شده است و حدود ۵۰ درصد آن تکمیل شده و کار ادامه دارد.
وزیر نفت صبح امروز نیز با اعلام این که ایران درصدد مشارکت در ساخت پنج پالایشگاه در آسیا است گفته بود: این پروژهها بخشی از تلاش ایران برای تقویت همکاری با کشورهای آسیایی است که از این طریق ایران بخشی از نفتخام این پالایشگاهها را تامین خواهد کرد.
وزیر نفت گفت: این طرحها برخی از فرصتهای همکاری است که امیدوارم کشورهای آسیایی از آن حمایت کنند.
وی افزود: انتظار میرود چین و هند در ۲۰ سال آینده دو مصرفکننده بزرگ نفت و گاز باشند.
وزیر نفت ایران همچنین در گفتوگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که این پالایشگاهها در چین، سنگاپور، اندونزی، مالزی و سوریه احداث خواهند شد.
وی افزود: انتظار این است که ما شریک پروژههای پالایشگاهی باشیم و تلاش میکنیم نفتخام این پالایشگاهها را تامین کنیم؛ هدف از این کار این است که کشورهای آسیایی برای تامین نفتخام برای سود متقابل در کنار هم باشند.
وزیری هامانه تاکید کرد که مذاکرات مربوط به احداث برخی از این پالایشگاهها نهایی شده و بحث در باره برخی دیگر ادامه دارد.
وزیر نفت ایران در باره همکاری با چین اظهار داشت گفت: ایران طرحهایی برای ذخیرهسازی راهبردی نفتخام در چین دارد و مذاکراتی در این زمینه با پکن در حال انجام است.
وی تاکید کرد: نیمی از ذخایر اثبات شده نفت جهان در کشورهای عربستان سعودی، ایران و عراق قرار دارد و میزان ذخایر آنها به ترتیب ۲۶۴، ۱۳۶ و ۱۱۵ میلیارد بشکه است.
به گزارش شانا وزیر نفت در پایان سفر ۳ روزه خود، بامداد فردا به تهران وارد میشود.