شهردار تهران گفت : تجربه نشان داده که مشکل اساسی در کشور ما نحوه مدیریت است چنانکه وقتی نفت 10 دلار بود تورم در کشور وجود داشت و ظاهرا با 100 دلار شدن قیمت نفت نیز مشکلات بر جای خود باقی مانده است.
به گزارش «فردا» و به نقل از «مهر»، دکتر محمد باقر قالیباف صبح امروز در دوازدهمین نشست معاونان حمل ونقل و ترافیک کلان شهرهای کشور با بیان این مطلب افزود: مشکل ترافیک شهر تهران نیز به دلیل نبود سرمایه و ندانستن روش های حل این معضل نیست ، بلکه نحوه مدیریت تا کنون درست نبوده است .
این چهره شاخص اصولگرایی افزود : بدترین بخش عدم مدیریت صحیح ، بداخلاقی مدیریتی است .
شهردار تهران به عنوان نمونه از طرح ساماندهی حمل و نقل و ترافیک در زمان مدیریت خود در نیروی انتظامی یاد کرد و گفت : در آن زمان طرحی ارائه کردیم و گفتیم ظرف 18 ماه این کارها انجام می شود و گفتیم که این حرف ها حاصل تجربیات نخبگان و متخصصان برجسته و تجربیات دنیاست و همه هم گفتند خوب است . گفتند یکی از این طرح ها را آغاز کنید و ما هم طرح الزام بستن کمربند ایمنی را در دستور کار قرار دادیم و در کمتر از 2 ماه با همکاری مردم فهیم این فرهنگ جا افتاد . پس از آن 19 ماه طول کشید که پای اینطرح 18 ماهه را امضا کنند و دست آخر هم نشد .
دکتر قالیباف در ادامه تصریح کرد: هنگامیکه مسئولان چندین سال پیش در یک سمت روش و حرف خاصی را ارائه می کنند اما پس از مدتی یعنی هنگامیکه سمت آنها تغییر یافت همان حرف ها و روش ها را در پست جدید قبول ندارند وضعیت بهتراز این نخواهد شد و این چیزی جز خیانت به مردم ، انسانیت ، عقل و علم نیست و در واقع ما بت پرست شده ایم ، آن هم از نوع بت پرستی قرن بیست و یکم !
شهردار تهران همچنین درانتقاد به صدا و سیما اظهار داشت: وقتی صدا و سیما که حتما فردا حرفهای من را تحریف خواهد کرد ، با نشان دادن تاکسی های خالی در سطح خیابان های شهر از مدیریت غلط ایراد می گیرد. تا کی این ظلم را در حق مردم خواهد کرد . مگر چنین چیزی امکانپذیر است .جوسازی میشود ، فکر میکنیم اگر با مردم در این رابطه همدردی شد یک نوع کمک به مردم است . به ما میخندند . باید این نکته را مد نظر داشت که با وجود آژانس ها ، تاکسی های پلاک موقت ، مسافربرهای شخصی و سهمیه بندی بنزین که هر یک به نوبه خود مدیریتی مستقل دارند نمی توان حل تمام معضلات را بر عهده یک دستگاه دانست و در واقع هنگامیکه 200 هزار مسافربر در سطح شهر رها شده اند این توقع نادرست است که یک نهاد مدیریت همه آنها را به درستی انجام دهد .
قالیباف ادامه داد : من در اینجا دست یکایک رانندگان خدوم تاکسیرانی را می بوسم و در جایی که ما هیچ امکان رفاهی و معیشتی برای رانندگان نمی توانیم فراهم کنیم و راننده با هزاران مشکل روبروست از او چه توقعی داریم ؟
وی تصریح کرد : باید در حوزه تاکسیرانی چند شرکت وجود داشته باشد که شهرداری تهران مسئولان آن شرکت ها را طرف حساب خود بداند و برای مدیریت تاکسی ها با200هزار نفر مواجه نباشد .
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که متاسفانه میخواهیم همه را گدا بار بیاوریم، تصریح کرد: کجای دنیا، قیمت بلیت اتوبوس 20 تومان است، اگر قرار است همین 20 تومان باشد، ترجیح میدهیم، پول نگیریم .می خواهیم کرامت انسانی را رعایت کنیم اما یک خانم برای سوار شدن به اتوبوس باید ابتدا بدود و بلیط را به راننده بدهد سپس دوباره بدود و سوار شود . کجای این روش حفظ کرامت انسانی است .
وی ادامه داد : بارها گفته شده است که یکی از راه حل های معضل ترافیک توسعه حمل و نقل عمومی است اما روند جریانات کاملا بر خلاف این راه است چنانکه اگر نگاه کنیم می بینیم طی 40 سال گذشته در صنعت خودروی ما اتفاق خاصی نیفتاده است و حتی اتوبوس هایی که ما تولید می کنیم متعلق به دهه 40 است .
شهردار تهران تصریح کرد : متاسفانه در کشور ما فقط حرف زدن باب شده و سمینارها و همایش های ما نیز به حرف و حرف و حرف ختم می شود ، حال آنکه وظیفه مدیر اجرایی حرف زدن نیست و باید به دنبال آن عمل باشد .
وی خاطرنشان کرد: چیزی که باعث پیروزی جنگ شد، عدالت اخلاقی بود. کسی دنبال غیبت، تهمت، دروغ و عوامفریبی نبود.حاکمیت روحیه جهادی بود که باعث پیروزی جنگ شد نه توپ و تانک. ما در ترافیک، اداره کشور و شهر نیز به این روحیه جهادی نیازمندیم اما متاسفانه به جای آن، نان به هم قرض میدهیم. اداره امور عقلاینت و درست به موضوع نگاه کردن میخواهد.در برنامه زندهای که در رادیو صدای شهر خواهم داشت در مورد این که شهر را به چه شکل مدیریت کنیم، صحبت میکنم.
شهردار تهران همچنین ضمن بیان اینکه بارها تاکید شده روش های سلبی نمی تواند تاثیر بسزایی در کاهش ترافیک داشته باشد ، گفت : هنگامیکه سهمیه بندی بنزین مطرح شد نظر من این بود که این سهمیه بندی تاثیری در ترافیک نخواهد داشت و آن روزها رسانه ها حرف من را به عنوان یک موضوع تمسخر آمیز مطرح کردند اما اکنون نیز این امر کاملا مشهود است . به هر حال مردم برای انجام کارهای روزمره شان مجبورند از نقطه ای به نقطه دیگر سفر کنند و این نیاز تا زمانیکه حوزه IT و فناوری اطلاعات گسترش نیابد و فضای مجازی برای انجام امور مختلف درراستای کاهش سفرهای شهری ایجاد نشود نمی توان توقع داشت که سفرها کاهش یابد و قاعدتا روش های سلبی نیز در این میان پاسخگو نخواهد بود.
قالیباف تاکید کرد : تا زمانی که فکر میکنیم، میتوانیم با مزاح و تمسخر، مشکلات را حل کنیم، اشتباه کردهایم.
شهردار تهران تصریح کرد: در اداره کشور نیازمند عدالت اخلاقی هستیم و مهمترین بخش عدالت ، عدالت اخلاقی است نه اجتماعی و اقتصادی و در حوزه مدیریت کشور ما بداخلاق ترین است .
وی تصریح کرد : لازم نیست که تمام مراکز و ساختمان ها را در یک جا متمرکز کرد تا از میزان سفرها کاسته شود بلکه باید با استفاده از تکنولوژی های روز باید شرایطی را ایجاد کرد که همیشه شهروندان بتوانند به وسیله فناوری IT در مقصد باشند .
به گزارش مهر شهردار تهران با بیان اینکه جریمه نیز به تنهایی نمی تواند در کاهش ترافیک تاثیر داشته باشد گفت : اگرچه بالا رفتن میزان جریمه ها تا حدی می تواند در کاهش تخلفات تاثیر گذار باشد اما باید روش های دیگری مانند ابطال گواهینامه در صورتیکه تخلفات سالیانه هر راننده بیش از 10 بار نیز مورداستفاده قرار گیرد تا رانندگان بدانند در صورت تخلف باید جریمه سنگینی بدهند و اگر نمی توانند درست رانندگی کنند از این حق محروم شوند .
قالیباف گفت : برای حل معضل ترافیک باید از روش های مدیریتی درست و شیوه های جدید حمل و نقل مسافردر دنیا استفاده کرد . حال اگر نمی خواهیم این راه حل ها را قبول کنیم طبیعی است که مردم روی زمین بمانند و معضل ترافیک از سر راه برداشته نشود.
گفتنی است، چندی پیش نیز قالیباف از عملگرایی و کارآمدی سخن گفت:«امروز وقت خوب حرف زدن و حرف خوب زدن نیست وقت نشان دادن کارآمدی است تا رضایت مردم را جلب کنیم.»