حسین امیرعبداللهیان کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سرویس بین الملل«جهان» در خصوص اوضاع عراق و دسیسههای آمریکاییها برای براندازی دولت مالکی گفت: حقیقت این است که بر اساس اخبار و اطلاعات موجود، آمریکاییها یک دولت لائیک در عراق را به دولت فعلی ترجیح میدهند.
وی افزود: توطئه اخیر دیک چنی در عراق برای براندازی دولت نوری مالکی و نامشروع جلوه دادن پارلمان این کشور، یک پیشینه تاریخی دارد و آمریکاییها از بدو ورود خود در سال 82 به عراق، قصد داشتند ژنرالها و مدیران آمریکایی را در تک تک وزارتخانه ها، ارتش، پلیس و سیستم امنیتی منصوب کنند، اما به دلیل ناموفق بودن این نیروها، عدم شناخت آمریکاییها از شرایط سیاسی اجتماعی، فشار رهبران دینی و سیاسی عراق و درخواست صریح آیتالله سیستانی از سازمان ملل برای ورود به عراق و برگزاری انتخابات آزاد، این مسئله به عنوان یک رویکرد اساسی در دستور کار مقامات عراقی قرار گرفت.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با اشاره به نقش وزرای خارجه کشورهای همسایه عراق در حمایت از این روند، اظهار داشت: برگزاری انتخابات بر اساس کتابی که بعدها برمر، حاکم غیرنظامی آمریکا در عراق، منتشر کرد، از نظر آنها آمریکا و انگلیس انتخاباتی زودهنگام بود که نتیجه آن، روی کار آمدن اکثریت شیعه و پس از آن اکراد و در نهایت اهل سنت بود.
امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: از نگاه مردم و رهبران عراق، انتخابات پارلمان، انتخاباتی بود که در زمان طبیعی خود برگزار شد و نتیجه این انتخابات که در دو دوره برگزار شد، ورود نمایندگان منتخب مردم به پارلمان عراق بود و اثبات ترکیب جمعیتی بالای 65 درصد جمعیت شیعه در عراق، توافق نمایندگان شیعه، کرد و جریاناتی از اهل سنت که در اقدامات تروریستی دست نداشتند، منجر به روی کار آمدن مجلس ملی عراق شد.
این کارشناس در ادامه با اشاره به روی کار آمدن جریان اکثریت شیعه در رأس قوه مجریه بر اساس قانون اساسی عراق، یادآور شد: چهرههای لائیک و مورد نظر غرب به طور طبیعی بالا نیامدند و از آن زمان تاکنون مدیران آمریکایی در عراق تلاش دارند که اقداماتی را برای ناکارآمد جلوه دادن دولت منتخب عراق انجام دهند تا جائی که بوش در حالی که حاضر نمی شد مسئولیت کامل پرونده امنیتی عراق را به آقای مالکی واگذار کند، اما از چند ماه پیش به کرات در نطقهای خود برای آقای مالکی زمان تعیین کرده و ایشان را تهدید می کند.
وی افزود: بوش مالکی را تهدید میکند که اگر امنیت را در عراق برقرار نکند، مهلت کاریاش به پایان میرسد، یعنی از یک سو دست و بال دولت عراق را در مقولههای امنیتی بسته است و از سوی دیگر آنها را تهدید میکند که اگر موفق به برقراری امنیت نشود، زمان برای دولت عراق به سر خواهد آمد.
امیر عبداللهیان با اشاره به این که مشابه این اظهارات را رایس هم تکرار کرده، تصریح کرد: اظهارات دیک چنی صرفنظر از صحت و سقم آن، در چارچوب و در تداوم اقدامات چند ماهه گذشته رهبران کاخ سفید در عراق است.
وی گفت: به رغم این که آمریکاییها در عراق به دنبال یک دولت لائیک هستند، برخی از جناح های درون هیات آمریکا که نگاهی واقع بینانه تر به تحولات عراق دارند، معتقدند حمایت از دولت منتخب مالکی و احترام به رأی مردم در کنار تقویت این دولت و مجلس، بهترین راه بدون رفت از چالش های فراروی عراق است.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان در خصوص اختلافات قومی نیز خاطرنشان کرد: اختلافات قومی و مذهبی در عراق فاقد هر گونه ریشه تاریخی و حقیقی است و آنچه در عراق امروز به عنوان درگیریهای قومی مطرح است، با دخالت برخی طرفهای خارجی و با هدف بی ثبات کردن عراق، ضربه دولت و مجلس ملی منتخب و غیر کارآمد جلوهدادن دولت این کشور است.